Stora hopp i ranking

 In Ranking, SEO

Allt arbete med SEO går ut på att förbättra sin ranking och därmed öka trafiken till sin webbplats. Kvittot på allt engagemang är när man sakta klättrar mot förstasidan i serpen och därefter vidare mot toppositionen. Att mäta sin ranking är på många sätt ett kapitel för sig. Det är enkelt att lura sig genom att själv regelbundet söka på sina viktiga sökord. Resultaten i serpen kommer över tid att se annorlunda ut för dig än för andra. Därför finns en uppsjö rankingtjänster vars enda syfte är att hålla ordning på din progression helt utan att blanda in geografisk position, historik osv.

Exempel på bra tjänster:

Värt att notera är geografiska faktorer. Vissa tjänster är bättre på att återge data för USA än för EU. En tjänst vi rekommenderar är serpbook.

Oavsett om man gör sin optimering själv eller anlitar extern hantering, är det viktigt att bilda sig en realistisk uppfattning om hur vägen till toppen ser ut. SEO är ett arbete som inte tar slut hur som helst. Det är en kontinuerlig hantering och bearbetning i en, relativt ofta, konkurrensutsatt sektor. Vidare går allting hand i hand. Webbplatsens arkitektur, hastighet, storlek, rykte, innehåll, länkar, kod.. Detta och ytterligare hyllmeter faktorer bidrar till resultatet. I denna artikel går vi inte in på alla dessa utan tittar endast på en källa till frågor och sömnlöshet: Stora hopp i Serpen!

Ta det lugnt

Även om det känns olustigt när man över natt tappat 4-5, eller ännu fler, positioner är det ingen vits att börja oroa sig. Faktum är att det är mer regel än undantag att hoppa upp och ner i Serpen. Inte minst om man just påbörjat ett SEO projekt. Resultaten i Google är föremål för konstant förändring och ändringar i dess algoritm sker hela tiden. Att en förstasida förblir statisk under flera veckor händer nästan inte. Dessutom tenderar webbplatser att röra sig kraftigare ju längre ner i sökresultaten de är.

Utvärdera inte din ranking hela tiden

Någonting som kan vara svårt är att ta det lugnt när det händer saker! Att jämföra ranking dagligen kan förvisso fylla en funktion när man bevakar effekter men ofta är det helt onödigt. Resultaten kommer att svänga kraftigt när man börjar jobba med länkar, innehåll osv. Ett kraftigt drop är inte ovanligt. Om samtliga sökord rasar samtidigt är det bra att utvärdera vad som hänt. Detsamma om man fastnat på en sämre position under flera veckor. Ett tips är dock att vänta ut svängningarna och fortsätta att tillföra kvalitet!

För ytterligare information hänvisar vi till denna sida.

Recent Posts
Kontakta oss

Önskar du offert eller har frågor kring synlighet på nätet? Skriv till oss.

Start typing and press Enter to search